Service Hotline
0519-81230981
Новини
Начало > Новини > Съдържание

Продуктова категория

Новият метод може да събуди свръхпроводимостта на графен

Международен екип наскоро публикува нов доклад, за да "събуди" свръхпроводимостта на графен, а ако технологията е узряла, то значително ще разшири обхвата на приложение на този материал - международен екип, публикуван неотдавна в британското академично списание Nature Newsletter. Най-

Графенът е двуизмерен материал, който е отделен от графитен материал и се състои само от един слой въглеродни атоми. Той има тънка, здрава, проводима, топлопроводимост и други свойства, индустрията има големи надежди за ново поколение материали. Учените винаги са вярвали, че този материал може да има свръхпроводимост, но не е намерил начин да потвърди.

Изследователи в университета в Кеймбридж, Англия и други институции на графен и "суперпроводим материал от" празеодимиев цериев меден оксид "с експеримента, успешно" събуждат "свръхпроводимостта на спящия графен. Експериментите показват, че емайлът показва свръхпроводимост не е отвън, ролята на "празеодимиев цериев оксид" е само като спомагателен материал за стимулиране на присъщата свръхпроводимост на графен.

Свръхпроводимостта се отнася до явлението, че част от материала изчезва напълно при определени условия, а токът постъпва в материала без загуба, без загуба на енергия и топлина. Феноменът на свръхпроводимостта в електронната индустрия има широк спектър от перспективи, но съответната технология от широкомащабното практическо приложение има много проблеми, които трябва да се преодолеят.

Графен като свръхпроводник ще отвори много въображение. Според изследователите, "полиран", след като графенът може да се използва за производство на суперкомпютри и така нататък.


Запитване
Send
Продуктова категория
Свържете се с нас
Адрес: Растителни 8, 9 запад Тай езеро Avenue, Wujin икономическо развитие зона, Гуанджоу, Дзянсу, Китай.
Телефон: 0519-81230981
Факс: 0519-81230998
Имейл: sales@thesixthelement.com.cn
ШЕСТИЯТ ЕЛЕМЕНТ (ГУАНДЖОУ) МАТЕРИАЛИ ТЕХНОЛОГИИ КО, ООД