Service Hotline
0519-81230981
Знания
Начало > Знания > Съдържание

Продуктова категория

Графенът оксид базирани пяна за почистване мръсна вода

Изследователи от Вашингтонския университет са успели да използва Графенът оксид листове за създаване на biofoam, които могат да трансформират мръсна вода в питейната water. Тяхната надежда е, че в страни, където има много слънчева светлина, тя ще бъде възможно да се мръсна вода, се изпарява го използвате този материал и събиране на прясна вода.

Този нов метод комбинира бактерии, произведени от целулоза и Графенът оксид да формират bi пласт biofoam. Производственият процес се казва, че е изключително проста и наномащаб целулоза влакна мрежа, произведени от бактерии, има отлична способност да се движи водата от по-голямата част на изпарителните повърхността докато свеждане до минимум на топлина, да слиза. Материалът е bi пластове структура с поглъщане на светлината Графенът оксид пълни nanocellulose в горната част и девствени nanocellulose в долната част. Когато спряно това по вода, водата е действително в състояние да достигне горната повърхност, където се случва изпаряване. Светлината се излъчва върху него, и го преобразува в топлина поради Графенът оксид; Разсейването на топлината към насипни водата под него е намален от първобитен nanocellulose слой. По този начин топлина не губи, но ограничава до най-горния слой, където изпарението всъщност се случва.

Целулозата в дъното на bi пласт biofoam действа като гъба, рисуване вода до Графенът оксид където бързото изпаряване възниква. Полученият прясна вода лесно могат да бъдат събрани от върха на листа.

Процесът в която действително се формира bi пласт biofoam също е роман. Според екипа то работилница подобен към как една стрида прави перла - бактериите образува слоеве на nanocellulose влакна, в който получите вградени Графенът оксид люспи.

Докато култивиране бактерии за целулоза изследователите добавени Графенът оксид люспи в самата среда. В определен момент по процеса средата се отстранява с Графенът оксид и свежа среда се въвежда. Който произвежда следващия слой на пяната. Интерфейсът е много силна, съобщава и механично силен. Новият biofoam е също така изключително лек и евтино да се направи, което го прави жизнеспособен инструмент за пречистване на вода и обезсоляване.

Екипът добави, че техния процес на синтез също така позволява добавянето на други наноструктури и материали за пяна която ще увеличи ставката на унищожаване на бактерии и други замърсители и да я безопасно да се пие.


Източник:


Запитване
Send
Продуктова категория
Свържете се с нас
Адрес: Растителни 8, 9 запад Тай езеро Avenue, Wujin икономическо развитие зона, Гуанджоу, Дзянсу, Китай.
Телефон: 0519-81230981
Факс: 0519-81230998
Имейл: sales@thesixthelement.com.cn
ШЕСТИЯТ ЕЛЕМЕНТ (ГУАНДЖОУ) МАТЕРИАЛИ ТЕХНОЛОГИИ КО, ООД